Arctisztítás reggel és este
Blog

Arctisztítás reggel, arctisztítás este

Gondolnád, mennyi szennyeződés rakódik le bőrödön a mindennapok során? A por, az UV-sugárzás vagy az olajos gőz – csak néhány példa, melyek negatív hatással vannak bőrödre.
Ha eddig vízzel tisztítottad az arcod, el kell keserítselek – sajnos a lerakódott zsírok és szennyeződések, a sminkmaradványok nem oldódnak vízben, így az nem is tisztít megfelelően.
Miért nélkülözhetetlen a tisztítás? Elhanyagolása következményeként a szövetek hamarabb gyűrőnek, ráncosodnak így korábban öregedik a bőr. Tisztítás nélkül zsírossá válhat, pattanások jelennek meg az eltömődött pórusok miatt, melyek akár gyulladáshoz vezethetnek. A megfelelő tisztítás a kulcsa annak is, hogy a krémek és szérum, hidratálók és olajok felvitelével ne masszírozz a bőrödbe baktériumot és szennyeződést, és persze segítséget nyújt a könnyebb felszívódásban is.
Miért fontos a reggeli és miért az esti tisztítás?

arctisztító annayake

Az éjszakai során távoznak a szervezetből a különböző méreganyagok, melyek eltávolítása elengedhetetlen a reggeli rituálé során.
Ahogyan azt már korábban említettem, a nap folyamán lerakódott szennyeződések és smink eltávolítása miatt szükséges az esti arctisztítás.
Ne feledd azonban, hogy a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel is elengedhetetlen az optimális hidratáltsághoz. Fogyassz naponta 2-3 liter vizet, hidd el, a bőröd hálás lesz érte!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük