Blog

Hidratálás – a szép bőr titka

Az előző két bejegyzésünkben a hidratálás előszobájának tekinthető tisztításról, annak lépéseiről, fontosságáról és gyakoriságáról olvashattatok, s hogy miért elengedhetetlen ezen rituálék megfelelő alkalmazása.

Az idő előrehaladtával a bőrünk víztartalma folyamatosan csökken, veszít lágyságából és ragyogásából, ezért is kulcsfontosságú a hidratálók használata a reggeli és esti arctisztítást követően.

Az optimális mennyiségű folyadék fogyasztása mellett figyeljünk arra is, hogy milyen hidratáló termékeket használunk. Első körben mindenképp fontos tisztáznunk, hogy miért lényeges, hogy különböző termékeket használjunk arcunkon és egyéb bőrfelületeinken. Arcunkon a bőrünk lényegesen érzékenyebb és vékonyabb, különösen a szemünk környéke, ráadásul ezeken a területeken jelennek meg elsőként az öregedés jelei, így létfontosságú, hogy specifikusan az arcra kifejlesztett készítményekkel kezeljük azt.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, mi alapján válasszunk hidratálót?

  1. Életkor alapján – attól függően, hogy életünk melyik szakaszban járunk, érdemes annak megfelelően beszereznünk új kedvenceinket.
  2. Bőrtípus alapján – normál, zsíros, száraz, vagy érzékeny bőrű vagy? Válassz mindenképp a speciálisan ezekre az problémákra kifejlesztett termékeket.
  3. Évszak, időjárás figyelembevétele – bármily meglepően hangzik is, a bőrünk teljesen másképp reagál a nyári vagy a téli viszonyokra. Míg nyáron megnő bőrünk faggyútermelése, addig télen sokkal hajlamosabb a kiszáradásra.

Ne feledjük azonban, hogy mindenképp érdemes szakemberrel/szépségtanácsadóval konzultálni és tesztereket kipróbálni, hogy megbizonyosodjunk róla, mely textúrák állnak a legközelebb hozzánk és milyen készítmények válnak be a leginkább.