Blog

Radír + maszk = tökéletes, egészséges bőr

A mindennapi arcápolási rituálék mellett ne feledkezzünk meg a heti szinten ismétlődő, az egészséges bőrhöz elengedhetetlen kúrákról sem, melynek két meghatározó lépése van: az első a radírozás, a második pedig a maszk használata. Előbbit érdemes az arcon és egész testen egyaránt végezni, persze két különböző, az adott testrésznek megfelelő termékekkel. Tudtad? A testradír használatával elkerülhető a szőrbenövés kialakulása.

Nézzük is meg, miért fontos, hogy heti 1-2 alkalommal időt szánjuk bőrünk újjáélesztésére.

3 nyomós érv a radírozás mellett:

  • Az első és legfontosabb ok, amiért mindenkinek kötelező a bőrradír használata: eltávolítja az elhalt hámsejteket, helyet adva az új, selymesen puha bőrnek.
  • A második és szintén releváns ok: növeli a hidratáló krémek hatékonyságát, elősegíti a hatóanyagok könnyebb felszívódását.
  • A harmadik és szintén meghatározó oka pedig az, hogy a radírozás felpezsdíti a vér-és nyirokkeringést.

Miután a radírozással végeztünk, vegyük elő a korábban gondosan kiválasztott maszkunkat. A megfelelő maszk kiválasztása az egyik legfontosabb lépés. Komplex hatóanyag kombinációjának és erős koncentrációjának köszönhetően azonnali hatás jellemzi, akár esemény előtti ápolásként is tökéletes választás. Rengeteg típusával találkozhatsz a boltok polcain – kedvedre válogathatsz a krémes, lemosható, fátyol és lehúzható maszkok között, kortól és bőrproblémától függően. Egy dologra mindenképp figyelj: a használati utasításnak megfelelően alkalmazd.

Remek közös anya-lánya vagy barátnős program, de beiktathatod a reggeli, vagy az esti rituáléid közé is, hisz körülbelül 25 percet vesz igénybe az egész folyamat.