Blog

Tavaszi smink sorozat – fókuszban a szemek

Túl sok? Túl kevés? Nem érzed magad komfortosan tőle? A szemek sminkelése alapvetően sem egy könnyű feladat, pláne addig, amíg nem találod meg a saját stílusod.

Kortól, szem- és hajszíntől, szem- és arcformától függően rengeteg dolog befolyásolja, hogy mi áll jól egy nőnek igazán. Érdemes kísérletezni, ehhez kapcsolódó videókat nézni, vagy akár egy sminktanácsadáson részt venni.

Mi az, amivel nem lehet mellélőni? A szempillaspirál. Érdemes előtte a szemhéjunkra egy natúr, világos árnyalót használni és figyelni arra, hogy a festéből szempillánk töveire is jusson. Személyes kedvencünk a Clarins Wonder Perfect 4D terméke, mely vízálló változatban is kapható és amellett, hogy magával ragadó tekintetet biztosít, a nyári melegben és a könnyekkel tarkított eseményeken is tökéletesen megállja a helyét.

Cica szemek, avagy sokunk Achilles-sarka. Ebben az esetben is több típusú festék áll rendelkezésünkre – a különböző színű és vastagságú tusok, szemceruzák és krémes termékek világában akár órákig is kalandozhatnánk. Van, aki a vékonyabb és akad, aki a vastagabb vonalat kedveli, egyesek a hosszú, a szem sarkából induló vonalat húznak és hatalmas kunkorral zárják, míg mások egy egészen vékony csíkkal ékesítik szemhéjuk. Előbbit egy partyra, míg utóbbit a hétköznapokra ajánljuk. Légy kezdő, vagy haladó, a Clarins Graphic Ink Liner szemhéjtus téged is elvarázsol majd – az intenzíven pigmentált folyékony szemhéjtus minden alkalommal tiszta, precíz vonalat hoz létre. A rugalmas filccsúcs követi a szem görbéit, így bármilyen típusú csíkot létrehozhatsz – vékonytól a vastagabb merészig – pontossággal és könnyedén. A gyorsan száradó formula zökkenőmentesen csúszik a szemhéjon ugrás vagy gyűrődés nélkül.

A szemöldök, melynek finomítása felér egy egész sminkkel! Az első, és legfontosabb lépés, hogy tartsuk kordában őket. Ezt követően jöhet a színezés, melyet a tartós festékek és a lemosható szemöldökformázók biztosítanak. Az utóbbiból választhatsz a ceruzából, a  krémes, vagy por állagúból is. Akár megszelídíteni szeretnéd rakoncátlan szemöldököd, vagy új formát és körvonalat adni neki, a Clarins BROW-2-GO szemöldökformázó duó tökéletes választás minden tekintetben. A vizes púder textúrája precízen körvonalazza a szemöldök ívét, miközben hihetetlenül telt és természetes látványt kölcsönöz neki. Ezután a spirál keféje tartós színezett géllel fokozza az árnyalatot és fixálj a szemöldök szálait. Érdemes figyelni az árnyalatra, hogy passzoljon a hajad és a szemed színéhez is.

Tarts velünk következő alkalommal is, hiszen jövő héten az alapozók világába barangolunk majd.