Blog

Tavaszi smink sorozat – Így válaszd ki a tökéletes alapozót

Egy dúsító szempillaspirállal, egy csillogó szájfénnyel, vagy egy natúr szemhéjárnyalóval nem lehet mellélőni – de mi a helyzet az alapozóval? Biztosan veled is előfordult már, hogy felkentél egy általad tökéletesnek ítélt színezőt a bőrödre, ám egy fotón, vagy egy teljesen más megvilágítású tükörben szembesültél vele, hogy a nyakad és arcod két teljesen különböző színben pompázik. Hogyan lehet elkerülni ezeket a kellemetlen helyzeteket? A tökéletes sminktermékek kiválasztása során az egyik legnehezebb lépés az alapozó választása, hiszen mindannyian keressük az alig észrevehető, mégis tökéletes arcbőrt sugárzó, a bőrtípusunknak és problémáinknak megfelelő készítményt.

Ha betartod az alábbi íratlan szabályok, biztosan megtalálod a tökéletes alapozót!

  1. Mindig természetes, nappali fényben próbáld ki őket – a mesterséges megvilágítás könnyen eltorzítja a végeredményt.
  2. Az arc szélére kenve teszteld az alapozót – vigyél fel egy csíkot abból, amelyik színe a legközelebb áll a bőrödhöz, majd egy árnyalattal sötétebbet, és egyel világosabbat is, ezután már látni fogod melyik illik hozzád a leginkább.
  3. Határozd meg:
    – bőrtípusod: ha például a bőröd eltér a normál típustól, – vízhiányos, száraz, érzékeny, zsíros, kombinált, allergiás stb. – mindenképp keress a probléma kezelésére alkalmas terméket
    – bőrtónusod, mely lehet hideg, meleg, vagy semleges.
  • Ha hideg típus vagy, természetes fényben a bőröd rózsaszínes, kékes vagy porcelán színekben pompázik és jól illenek hozzád az ezüstös ékszerek. Ebben az esetben keresd a C, azaz cold jelzésű alapozókat.
  • Meleg típus esetén sárgás, barackos és narancsos színekben táncol a bőröd, ráadásul kifejezetten jól állnak az aranyékszerek. Keresd a boltok polcain a W-vel jelölt, azaz warm típusú alapozókat
  • Ha esetleg mind az arany, mind az ezüst ékszerek jól állnak, a bőröd pedig zöldes, olívás árnyalatú inkább, akkor bizonyára semleges típusba tartozol, tehát az N (neutral) jelzéssel ellátott készítmények passzolnak hozzád leginkább.

Mindenképp figyelj arra is a választásnál, hogy az alapozó illeszkedjen a nyakadhoz is, hisz ez a terület általában lényegesen világosabb, hiszen jóval kevesebb nap éri, mint az arcbőröd bármely részét.

A CLARINS termékei között biztosan megtalálod a hozzád tökéletesen klappoló alapozót. Ha természetes hatásra vágysz, a Skin Illusion a tökéletes választás számodra.

Újgenerációs formulája pont a megfelelő mennyiségű pigmentet tartalmazza a selymes, különböző párolgási sebességű, de nem zsíros olajok keverékében. Az arcbőr egyenletes és élénk lesz, a bőrhibák láthatóan csökkennek. A végeredmény természetesen ragyogó, hibátlan megjelenés, alig észrevehető alapozóval.

 

 

A tökéletes fedésért próbáld ki az Everlasting Youth Fluid alapozót, amely teljes mértékben helyreállítja az arcbőr fiatalos ragyogását, ráadásul elfedi a pigmentfoltokat és a bőrhibákat egyaránt. Cikória és vörös jania kivonatokat tartalmaz, amelyek segítenek a bőr élénkségének és ragyogásának optimalizálásában. Használatával a bőr napról feszesebb, teltebb, simává és ragyogóvá válik.

Ha pedig kifejezetten egy no-makeup hatásra vágysz, ami nem takar el semmit bőröd természetességéből, csupán ragyogóbbá és egységesebbé teszi a bőrszínt, próbáld ki a Milky Boost-ot, az első bőrtökéletesítő tejet a Clarins-től. Ez egy varázslatos mikrogyöngyöket tartalmazó, innovatív tejes alapozó, mely a mikro-kapszulásított pigmenteknek köszönhetően kisimítja és kiegyenlíti az arcszínt, hogy az élénk és ragyogó legyen. 5 árnyalata összeolvad a bőrrel, eltünteti a fáradtság jeleit, ráadásul kellemes gyümölcsös illatot hagy maga után. Nagyobb, 50ml-s kiszerelésének köszönhetően, a szokványos alapozók méretéhez képest majdnem a dupla mennyiséget kapod.