Blog

Tudtad, hogy a napfény öregíti leginkább az arcbőröd? 🌞 Megmutatjuk, hogyan védekezz!

Az évszak, melyet mindannyian úgy várunk, mint a gyerekek a Mikulást. A zárt cipőt felváltja a szandál, a harisnyát végre le lehet cserélni lenge ruhákra, a napszemüveg – melyet sokszor használunk hajráfként is – mindennapos kellékévé válik a szettünknek. Hogy mégis mi a legjobb az egészében? A vízparti pihenések, a strandon eltöltött napok a családdal és barátokkal, illetve minden olyan lopott óra, melyet napsütésben tölthetünk és bizony, a hóka bőrszínt lassan felváltja a bronzos árnyalat. 🌞

Igen, ez mind szép és jó, de ahhoz, hogy megóvjuk bőrünk egészségét, elengedhetetlen, hogy a védelemről is gondoskodjunk.

Tudtad? A napból jövő UV-sugárzásnak három formája van, UVA, UVB és ami minket itt a Földön ritkábban érint, az az UVC sugárzás. Minél magasabb az UV sugárzás szintje, annál inkább károsíthatja a bőrt. A napfény negatív hatásai például napégést, szeplősödést, foltosodást, napallergiát, kiszáradást, korai bőröregedést, szemkárosodást, immunkárosodást, sőt végső soron bőrrákot is okozhat, így figyeljünk arra, hogy mikor és mennyi időt töltünk napon, gondoskodjunk a hidratálásról és a bőrünk megfelelő védelméről.

A bőrünknek van egy természetes védekező mechanizmusa, tehát egy átlagos felnőtt ember körülbelül 15 percet tud eltölteni a napon leégés nélkül, ez persze rengeteg dologtól függ, például hogy milyen az egyén bőrtípusa és mennyire erős az UV sugárzás. A fényvédő faktor pedig azt mutatja, hogy ha valaki bekeni magát naptejjel, akkor mennyiszer több időt tölthet a napon leégés kockázata nélkül ahhoz képest, mintha nem használna semmilyen napvédőt. Minél magasabb faktorszámú napozót használunk, annál hosszabb ideig tart a védelem, viszont ez a védett időszak sajnos nem hosszabbítható meg ismételt bekenéssel, illetve fontos ellenőrizni, hogy a használt termékünk vízálló-e vagy sem.

Tehát az átlagos 15 percünket kell megszorozni a napvédőnk faktorszámával. Vegyünk például egy 20-as faktorszámú napolajat:
15×20 perc= 300 perc, vagyis maximum 5 óra, tehát összesen egész napon át ennyi védelmet nyújt, ennyi időt tölthetünk a napon, persze ez sem garantálja, hogy nem ég le a bőrünk.

Mutatunk néhány tuti terméket a nyárra, melyek egyedi élménnyé varázsolják a napozást:

 

Egy stift, amelyet kiszerelésének köszönhetően, bárhova magaddal vihetsz. Csak csúsztasd be a zsebedbe, amikor sétálni indulsz! Rendkívül kényelmes, láthatatlan textúrája megvédi az arc legérzékenyebb részeit: szemkörnyék, orr, fülek, orca. Környezettudatos csomagolása környezetbaráttá teszi a Clarins arcvédő napozó terméket.

 

Ha magasfokú védelemre vágysz, a Clarins Suncare testre kifejlesztett napozó lotion spray a tökéletes választás számodra.  Minden bőrtípusra, minden körülmények között –  bármely útirány és tevékenység esetén. Hidratál, véd a napsugárzás káros hatásai ellen, miközben gyönyörű barnaságot biztosít. Fluid textúrájának köszönhetően egyszerű a használata. Puha bőrt eredményez a lotion kifehéredése nelkül. Víz- és izzadásálló.

 

A Nuxe Sun filozófiája az ideális védelem és a teljes glamour kombinációja, álomszerű illat és elragadó textúrák, amelyekben keveredik a nyár és az érzékiség. Ez a bársonyosan puha lotion hidratálja a bőrt és meghosszabbítja a napbarnított szín tartósságát 2 héttel. Használatától a bőr újra puha, regenerálódott és ragyogó. Ez a hidratáló bőrápoló lotion textúrája nem hagy ragacsos érzést a bőrön, illata nyáridéző és egész évben használható.